aprill 18, 2011

Uus näitus Kullo Lastegaleriis!

Teisipäeval, 19. aprillil 2011 kell 18.00 avatakse KULLO galeriis (Kuninga 6)


PELGULINNA GÜMNAASIUMI 9. ja 12. KLASSIDE LÕPUTÖÖDE NÄITUS. Kunstikooli lõpuklasside õpilased näitavad keskaegses näitusemajas oma tänavu kevadel valminud verivärskeid kunstiteoseid, mis toovad vaatajate ette kireva koosluse tänapäeva noorte probleemidest, igapäevaelust ning unistustest. Pelgulinna Gümnaasiumi lõputöö on iseseisev kunstiteos, mis tehakse põhikooli ja gümnaasiumi lõpus. Selle kaudu on õpilasel võimalus näidata oma kunstilise arengu taset ning väljendada oma arusaamu ümbritseva maailma, oma isikliku identiteedi ning ühiskonnas toimuvate protsesside kohta. Ligi 70 eri autorit kasutavad erinevaid neile kättesaadavaid kunstitehnikaid - maal, graafika, installatsioonid, foto, objektid, video, interdistsiplinaarsed projektid jne. Tänavu on mitmed autorid kasutanud heli. Kevaditi on Pelgulinna Gümnaasiumi õpilaste lõputöid Kullo galeriis eksponeeritud alates 1992. aastast.

Pikka aega on lõputööde näitus olnud galerii aasta kõige külastatum näitus. 20. ja 21.04 toimuvad galeriis lõputööde kaitsemised. Sel aastal juhendasid lõputöid Pelgulinna Gümnaasiumi

kunstiõpetajad Triinu Jürves, Tiiu Esnar, Tavo Tall, Jüri Mäemat. Kullo Lastegalerii (Kuninga 6) on avatud T – L, kell 10-18 (galerii@kullo.ee) Näitus jääb avatuks kuni 7. maini.

Kommentaare ei ole: