november 22, 2009

"Naised muudavad maailma"-Kunstihoones

SA Tallinna Kunstihoone Fond teatab, et Iisraeli kunstnike näitusel
Naised muudavad maailma viiakse läbi 30. XI - 13. XII õpilastele mõeldud tänapäeva maailma vaatlevad programmid ühe konfliktsema piirkonna, Iisraeli näitel ning mõeldes eelkõige naise tähenduse ja rolli üle selles ühiskonnas.
Erinevatele vanusegruppidele on oma õppematerjal (töölehed).
Osalemissoovist anda palun teada kas emailile:
reet@kunstihoone.ee või telefonile: 55655014 Reet Varblane
Näitus on avatud 4.XI-13.XII 2009

"Naised muudavad maailma"Kuraatorid *Reet Varblane* ja *Shula Keshet.*Kunstnikud: *Hannan Abu Hussein*, *Anisa Ashkar*, *Aliza Auerbach*, *Lilah Bar-Ami*, *Dana Darvish*, *Shula Keshet*, *Dana Levi*, *Vered Nissim*, *Ricki Puch*, *Liana Silberman*, *Daphna Shalom*, *Masha Zusman*, *Manar Zuabi*, *Buthaina Milhelm*, *Ester Almo*, *Shuli Nachshom*.
Iisrael on vaieldamatult üks huvitavamaid ja samas kõige konfliktsemaid piirkondi: ühelt poolt euroopalik, demokraatlik maa, mis asub konservatiivsete islamimaade vahel. Teisalt saadab selle demokraatliku riigi kontseptsiooni arusaam juudi rahva pühast maast, väljavalitute kodust (ning taustana loomulikult juudi rahva kannatuste rada). Kuid sellel territooriumil on sadade aastate jooksul elanud (ja elab ka praegu) mitmeid rahvaid, kelle kõigil on oma kultuur, religioon, eluviis, mis ei lähe sugugi kokku Iisraeli riigi ametliku poliitikaga. Kõige ilmsem neist on Palestiina-Iisraeli konflikt (mis just nüüd on uue hooga plahvatanud), kuid see pole ainus.

Kommentaare ei ole: