detsember 16, 2009

Uus näitus Kullo Lastegaleriis!

Krakowi Jõulusõime ja Poola traditsiooniliste jõuluehete näitus14.12.09-2.01.10
Seekord on Tallinnas eksponeeritud vaid mõned jõulusõimed: paar väikest jõulusõime Poola Tallinna Suursaatkonna kollektsioonist, mille autorid pole teada ja keskmise suurusega jõulusõim (autor Maciej Moszew), ent samuti Jan Kirszi valmistatud miniatuurne jõulusõim autori erakollektsioonist. Näha saab ka käsitsi tehtud jõulukuuse ehteid. Need on tüüpilised ümmargused jõulukuulid, mille pinnale on käsitsi maalitud erinevaid stseene ning jõuluteemalist ornamentikat. Samuti on siin väikseid kujukesi – ingleid, lumememmi, jõuluvanasid, autosid jne. Lisaks sellele leidub veel väga võluvaid maalitud puust linnukesi.
Töötoad
Töötubades tutvuvad lapsed Poola jõulupühadega seotud kommete, eelkõige jõulusõimede ning kuuse-ehete tegemise traditsiooniga. Töötubade teiseks osaks on praktiline käsitöötund, kus Lapsed saavad värvivada muuseumitöötaja poolt ettevalmistatud paberist jõulusõimi või kaunistada Toruni präänikuid.
Registreeruda töötubades osalemiseks saab Kullo Lastegalerii telefonil, mailil või Sławomira Borowska-Petersoni telefonil.
Grupp: 10-15 last vanuses 3-6 või 7-12 aastat.
Kestvus: näitusekülastus ja vestlus jõulusõimedest 30 min.; jõulusõimede töötuba noorema grupi jaoks 30 min., vanema grupi jaoks 1 tund ning Toruni präänikute kaunistamise töötuba nooremale grupile 20 min. ja vanemale grupile 30 min.
Töötubades osalemine Kullo Lasteglerii piletiga 3.- krooni koolilastele. Lasteaialastele tasuta.

Kommentaare ei ole: