november 07, 2011

Dialoog-programm ILU TEGU

Dialoog-programm gümnaasiumi õpilastele ja õpetajatele
Ene-Liis Semperi näitusel
Kumu kaasaegse kunsti galeriis
14. okt – 31. dets 2011
Kuulsa teatri- ja videokunstniku Ene-Liis Semperi looming ja temaideede sügavus ärgitavad mõtlema nii enda kui teiste inimeste väärtuste üle.Kunstnik provotseerib teadlikult näitusekülastajat. Näitusel tekivad olukorrad,mis panevad külastaja silmitsi küsimustega, mille peale ta tavaliselt ei mõtle.Tema töödes on konflikti, üle ääre läinud emotsioone, varjatud üksindust,meedia poolt loodud kuvandi ja oma ego võrdlemist, teatraalsust. Kindlasti jäävadkõlama ka sõnad – ilu ja tegu.
Kas ilu kõigis oma vormides on alati ühtviisi vastuvõetav? Milline tegusaadab ilu? „Ilu tegu“ võib olla nii tänapäeva ühiskonna paratamatus kuikaasaegne progressiivne mõtteviis. Mille poole hoiad sina? Miks osa ümbritsevatestinimestest toetab sinu mõtteviisi ja elustiili, kuid teised hülgavad jamõistavad hukka selle pisemagi ilmutuse? Millest see totaalne erinevus onalguse saanud? Selgusele on alati lihtsam jõuda dialoogide kaudu. Teist inimestkuulates saab paremini teadlikuks ka iseenda seisukohtadest.
Näitusel kasutatakse uut haridusprogrammi formaati – dialoog-programmi.ILU TEGU on ehitatud üles võimalikele dialoogidele õpilaste, õpetajate, eripõlvkondade ja erinevate maailmavaadete esindajate vahel.
Näitus, mis tegeleb nimetatud küsimustega, ei jäta kindlasti ühtegivaatajat ja nende teemade üle arutlejat ükskõikseks.

Ootame teid dialooge pidama!
Programmi saab tellida 26. okt – 31. dets 2011
Programmi koostaja Jelena Tšekulajeva

Kommentaare ei ole: