jaanuar 20, 2009

Sally Stuudio tasuta kursus!

KAASAEGSE KUNSTI GRAMMATIKA
Sally Stuudio kunstikooli tasuta täiendõppe kursus haridustöötajateleReg. nr. 733 HTM

Kunst ei ole enam ammu vaid kunstnike ja kunstikriitikute pärusmaa. Tänases maailmas on erinevad ainevaldkonnad omavahel tihedalt seotud, visuaalne kultuur saab mõjutusi loodus- ja sotsiaalteadustest majanduseni ning annab ka oma panuse vastu.Siiski kipub kaasaegset kunsti saatma arusaam, et see on erialase ettevalmistuseta inimesele kauge ja raskesti mõistetav. Kuid keerulistest asjadest saab rääkida ka lihtsalt ja arusaadavalt. Käesolev kursus seletab kaasaegse kunsti olemust ja selle ilminguid, otsides vastuseid küsimustele, mis on kaasaegset kunsti oluliselt mõjutanud:
- Progress kui religioon – kuidas see on mõjutanud ja mõjutab kunsti?- Kuidas elavad Karl Marxi ideed kunstis edasi?- Kas kuskil on olemas "universaalne ilu" ? - Kui kaasaegne kunst ei ole eelkõige silmailu ja naudingu pakkumine, siis mis ta on?- Kuidas saab mõtlemisest kunstiteos? - Millal on labidas tööriist ja millal teos? Miks?- Milliseid vorme võib kunst võtta?- Päevakajalisus vrs ajatus – kas kunstnik on ka ajakirjanik, füüsik ja sotsiaalteadlane?- Kuidas mõjutan mina kaasaegset kunsti?

Kui Sind need ja veel paljud teised kaasaegse kunstiga seotud küsimused huvitavad, oled oodatud! Küsimustele aitavad vastuseid otsida prof. Kai Kaljo, PhD Heie Treier ja Annely Köster.

Registreerimine: jane@kunstikeskus.ee 641 8518
Sihtrühm: haridusjuhid ja –spetsialistid, eri ainete (v.a. kunstiõpetus) õpetajad

Põhikompetents: kultuuriteadlikkus ja –kompetents
Koolituse maht: 1 AP ehk 40 tundi, sh. 30 t lähiõpet ja 10 t iseseisvat tööd

Õppeaeg: 2 kahepäevast sessiooni 1. grupp: 29. – 30. jaanuar ja 26. – 27. veebruar 20092. grupp: 2. – 3. aprill ja 7. – 8. mai 2009

Maksumus: osalejatele TASUTA.

Koolitus toimub programmi „Täiskasvanute koolitus vabahariduslikes koolituskeskustes 1.1.0603.08 – 0002“ raames

Täpsem info
http://www.kunstikeskus.ee/sally/tunniplaan_2008_2009_taiendope.htm


-

Kommentaare ei ole: